Λαογραφικό Μουσείο Αχαράβης

Κέρκυρα Μουσεία - Λαογραφικό μουσείο

Το Λαογραφικό Μουσείο Αχαράβης εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2008 στην Αχαράβη της Κέρκυρας, απέναντι από τα Ρωμαϊκά Λουτρά σε ένα ιδιόκτητο κτήριο 1.000 τ.μ. Εμπνευστής, οραματιστής και δημιουργός του είναι ο κ. Σπύρος Βλάχος ο οποίος τα τελευταία 25 χρόνια με απέραντη αγάπη και ακούραστο κέφι φροντίζει για την αναζήτηση, τη συγκέντρωση, τη διαφύλαξη, και την προβολή του λαογραφικού υλικού της Βόρειας Κέρκυρας.

Λαογραφικό Μουσείο Αχαράβης

Η μόνιμη συλλογή του Μουσείου εκτίθεται σε δύο αίθουσες. Το λαογραφικό υλικό προέρχεται κυρίως από δωρεές και αγορές και για την παρουσίασή του δημιουργήθηκαν σύνολα που αναπαριστούν τους ποικίλους τομείς και δραστηριότητες της τοπικής ζωής. Η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει: Παλιές φωτογραφίες, βιβλία και έγγραφα από το 1862, Νομίσματα από την περίοδο του Ιονικού κράτους, Τοπικές ενδυμασίες από το 1800, Έπιπλα της λαϊκής κατοικίας, Αργαλειός, Παραδοσιακό ελαιοτριβείο, Ξυλουργείο, Τσαγκάρικο, Κουζίνα, Κρεβατοκάμαρα, Μπουγάδα, Νερόμυλος, Αγροτικά εργαλεία, Εκκλησιαστικός χώρος κ.ά.

Πέραν των εκθεσιακών χώρων του Μουσείου, στο ίδιο κτήριο λειτουργεί επίσηςΑίθουσα εκδηλώσεων, κατάλληλα εξοπλισμένη για Εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις, και περιοδικές εκθέσεις. Παράλληλα λειτουργεί ένα Παραδοσιακό Καφενείο καθώς επίσης και μόνιμη Έκθεση Παραδοσιακών προϊόντων και εργόχειρων για τους επισκέπτες.

Λαογραφικό Μουσείο Αχαράβης

Ανοιχτό Καθημερινά 10.00 - 14.00, εκτός Κυριακής

(Για επισκέψεις Σχολείων και Groups, το Μουσείο λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα, κατόπιν συνεννοήσεως).

Ενήλικες - 3.00 ευρώ

Παιδιά (6-17ετών) - 1.50ευρώ

Επισκέψεις σχολείων - 1.00 ευρώ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Έφορος Μουσείου: Βλάχος Σπύρος, τηλ.:26630 63052, κιν.: 6932 255021 email:museum.acharavi@hotmail.com

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΧΑΡΑΒΗΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ ΜΟΥΣΕΙΑ

ΑΡΧΙΚΗ | ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ | ΚΕΡΚΥΡΑ | ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ | ΚΕΡΚΥΡΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ | ΚΕΡΚΥΡΑ LINKS | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ